Gambasoep

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-10-2020
  • Gambasoep

    Gambasoep

    Gambasoep

Feestelijk lekkere soep !   Makkelijk zelf te bereiden ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 sjalotje
4 teentjes look
1 klein doosje tomatenpuree
1 kg Black Tiger Gamba's
takje tijm
takjes peterselie
1 dopje saffraanpoeder
piment d'espelette
1,5 l visbouillon
1 glaasje cognac
klontje boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Pel de gamba's en verwijder het darmkanaal. Spoel de schalen.
2. Pel het sjalotje en de teentjes look. Snij in stukken.
3. Stoof de sjalot, look, schalen, peterselie en tijm aan in een pot met een klontje boter.
4. Voeg de visbouillon, de tomatenpuree en het saffraanpoeder toe. Laat alles gedurende ± 15 minuten goed koken. Mix het geheel en duw door een fijne puntzeef.
5. Breng op smaak met wat cognac, piment d'Espelette en zout.
6. Bak de gamba's aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout.
7. Leg in elk kommetje 4 gebakken gamba's. Giet de soep erover.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten