Everzwijnengebraad met mosterd en gegratineerde peterseliewortelpuree

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-10-2020
  • Everzwijnengebraad met mosterd en gegratineerde peterseliewortelpuree

    Everzwijnengebraad met mosterd en gegratineerde peterseliewortelpuree

    Everzwijnengebraad met mosterd en gegratineerde peterseliewortelpuree

  • Everzwijnengebraad met mosterd en gegratineerde peterseliewortelpuree

    Everzwijnengebraad met mosterd en gegratineerde peterseliewortelpuree

    Everzwijnengebraad met mosterd en gegratineerde peterseliewortelpuree

Lekker gerecht met sausje en peterseliewortelpuree ,  makkelijk zelf te bereiden 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g everzwijnengebraad (beenhouwerij)
400 g pompoenblokjes (diepvries)
250 g zilveruitjes (diepvries)
*500 g peterseliewortels ( zie toelichting bij de tips )
2 takjes rozemarijn (vers)
1 kg aardappelen
3 tenen knoflook
50 g parmezaan (blok)
2 dl melk
3 el boter
50 g hazelnoten
3 el mosterd
50 g
paneermeel
3 dl droge witte wijn
2 el olijfolie
2 eetl.
3 laurier blaadjes
nootmuskaat
zwarte peper (molen)
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding (20 min.)
- Schil de aardappelen en de peterseliewortels en snij in stukken.
- Hak de hazelnoten fijn.
- Rasp de parmezaan.
- Knip elk takje rozemarijn in 4.

Bereiding : ( + 40 min. in de oven)

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Snij het netje van het gebraad bovenaan open en kruid met zwarte peper en zout. Bestrijk met 2 eetl. mosterd en verdeel er de laurierblaadjes en de helft van de rozemarijn over. Leg in een ovenschaal.
3 Verdeel de gepelde knoflookteentjes en de diepgevroren zilveruitjes rond het gebraad. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en leg er de rest van de rozemarijn bij. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
4 Kook intussen de aardappelen en de peterseliewortels 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er 1 eetl. boter en de melk onder. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
5 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren pompoenblokjes 4 min. Kruid met zwarte peper en zout.
6 Vet 4 kleine ovenschaaltjes in met 1/2 eetl. boter en verdeel er de pompoenblokjes en daarna de puree over. Meng de parmezaan met de hazelnoten en het paneermeel en strooi over de puree. Verdeel er 1/2 eetl. boter over. Zet 20 min. in de oven, bij het gebraad.
7 Haal de wildschotel uit de oven en haal er het everzwijngebraad uit. Laat het gebraad 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
8 Zet de ovengrill aan en laat de puree nog 2 min. kleuren.
9 Maak intussen de saus: giet de witte wijn in de ovenschaal van het gebraad en maak de braadresten los met een houten lepel. Giet alles in een steelpannetje en laat voor de helft inkoken. Voeg 1 eetl. mosterd, zwarte peper en zout toe en klop er 1 eetl. boter onder.
Afwerking

Snij het vlees in plakjes en verdeel over de borden. Lepel er wat saus over en serveer met de gegratineerde puree.

Bron

colruyt

Serveertip

*De peterseliewortel (of wortelpeterselie) en de pastinaak zijn twee verschillende groenten. Ze hebben een ongeveer identieke textuur, maar de smaak is zeer verschillend. Vroeger waren ze beide 'vergeten groenten', maar dat geldt intussen niet langer voor de pastinaak die zeer breed verkrijgbaar is. De peterseliewortel moet je (meestal) zoeken in speciaalzaken. Hij heeft een lekkere en zeer aparte kruidige smaak die doet denken aan peterselie, knolselder, groene selder... De peterseliewortel is ook wat kleiner dan de pastinaak. Lekker in de stoemp, of als fijn prulletje. Of maak er soep mee.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten