1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Burmese varkensvlees spiesjes

Burmese varkensvlees spiesjes

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-10-2020

Ingrediënten 3 personen


500 gr varkensfilet (hamlap of varkenshaas)
2 teentjes knoflook, geperst
2 stengels citroengras
2 rode chilipepertjes, gesnipperd
2 sjalotjes, gesnipperd
3 cm verse gember, geraspt
1 el korianderblaadjes, gehakt
2 tl garam masala (Jonnie Boer)
1 el vissaus (nam pla)
2 el Chinese rijstwijn of droge sherry
1 tl bruine basterdsuiker
1 el sojasaus


Verder heb je nodig


Knoflookpers, rasp om gember mee te raspen, barbecue, grillpan of bakplaat.


Burmese varkensvlees spiesjes
Burmese varkensvlees spiesjes

Vorige week zaterdag had ik echt zin in iets Oosters en ben ik opzoek gegaan naar een recept. Uiteindelijk kwam ik op dit recept uit en het is heerlijk. Ik heb het gegeten met Nasi Kuning.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd varkensvlees in dobbelsteentjes of hapklare brokken, snipper citroengras (het witte), koriander en chilipepertjes zonder zaad (eerst over de lengte doorsnijden en dan zaad verwijderen). Meng met alle overige ingrediënten en specerijen in een kom, voeg vlees toe en laat minimaal 1 uur marineren. Voor alle marinades geldt eigenlijk, hoe langer het marineert, hoe intensiever de smaak. Rijg dan het gemarineerde vlees aan metalen spiesjes of in water geweekte saté prikkers en rooster om en om in 10-15 minuten gaar op je barbecue, grillpan of plaat kan ook.

Serveertip

Garneer met wat vers gesnipperde koriander. Ik heb dit geserveerd met nasi kuning.

Bron

Kookboek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FGdeGroot


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FGdeGroot
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top