1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Coquilles
  6. Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles

Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-10-2020

Ingrediënten 4 personen


- 400 gram coquilles
- 300-400 gram risotto rijst
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 150 ml droge witte wijn
- 800 ml visbouillon
- 200 gram (diepvries) erwtjes
- 100 gram chorizo
- 1 blaadje laurier
- 1 takje tijm
- klont boter (ongeveer 50 gram)
- geraspte Parmezaanse kaas (ongeveer 60 gram)
- ½ bosje verse munt
- olijfolie



Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles

Een gerecht afgeleid van een recept van Jeroen Meus. Ik heb het verbasterd en veranderd (sorry Jeroen) en het resultaat was een erg lekker gerecht en bovendien nog eens makkelijk om te maken ook. 
In Italië is risotto een voorgerecht (primi piatti) echter ik eet het liever als hoofdgerecht.
Ik heb in dit gerecht gebruik gemaakt van mini coquilles. Mocht je die niet kunnen vinden dan kun je ook "gewone" coquilles gebruiken. Ik zou ze dan niet door de risotto mengen maar als laatste bakken en bovenop de risotto serveren. Een beetje vergelijkbaar met Risotto-met-grote-garnalen en Pasta-met-preiroomsaus-en-gegrilde-coquilles

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snipper de ui en knoflook fijn en bak het glazig in een beetje hete olijfolie.
- Voeg de in stukjes gesneden chorizo, laurier en tijm toe en schep het door elkaar.
- Voeg de rijst toe en schep deze erdoor zodat de rijstkorrels glanzen.
- Voeg de wijn toe en schep de bouillon er in gedeeltes bij, blijf regelmatig goed doorroeren. (15-20 minuten).
- Doe de boter en geraspte Parmezaan erbij en schep alles door elkaar. Hou een beetje kaas achter om mee te garneren.
- Bak intussen de mini coquilles in een wok en voeg deze toe aan de risotto. Als je "gewone" grote coquilles hebt kun je deze ook op het laatste moment bakken en bovenop de risotto leggen.
- Voeg de fijngesneden munt en de erwtjes toe en serveer de risotto in een schaal of in coquilleschelpen.
- Strooi er een beetje geraspte Parmezaan overheen en garneer met een blaadje verse munt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top