1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Héél licht pittige Chinese koolsalade.

Héél licht pittige Chinese koolsalade.

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-10-2020

Ingrediënten 2 personen


1/2 Chinese kool in dunne reepjes
1/2 oranje paprika in blokjes
1 1/2 el appelazijn
1 1/2 el mayonaise
kneepje agave siroop
2 tl olie
1/2 tl sambal badjak
peper uit de molen
1 tl sojasaus
sesamzaad ( optie)


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, saladekom


Héél licht pittige Chinese koolsalade.
Héél licht pittige Chinese koolsalade.

Van het hieronder genoemde stamppotje had ik een halve chinese kool over. Deze wilde ik zo vers mogelijk, snel verwerken in een salade. Deze smaakte goed bij het herfstig stoofpotje met bockbier en champignons. 

Herfststoof-met-bock-ui-en-veel-kastanje-champignons

Hartverwarmende-aziatische-herfststamppot-met-chinese-kool

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop een dressing van de appelazijn, mayonaise, agave siroop, olie, sambal , sojasaus en peper.

Meng de kool en de paprikablokjes en roer er de dressing onder.
Bestrooi eventueel met een beetje zwart sesamzaad.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top