1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...

Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-10-2020

Ingrediënten 4 personen


500 gram rundvlees poulet
3 grote uien in kwart ringen
snufje nootmuskaat
3 kruidnagels
1 el grove mosterd( Limburgse)
1 el roomboter
3 el olijfolie
1 herfst bock (300 ml)
400 gram champignons schoongeboend in plakjes
300 ml water
2 el rinse appelstroop
3 plakjes ontbijtkoek verkruimeld
( 1 runder bouillonblokje met minder zout)


Verder heb je nodig


Pan, snijplank en mes


Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...
Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...
Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...
Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...
Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...
Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...
Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...
Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...
Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...
Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...
Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...
Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...
Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...
Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...
Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...
Herfstig stoofje met Bock, ui en veel kastanjechampignons...

Echt een herfststoof  met kastanje champignons en een flesje Herfst Bockbier. Eenvoudig om te maken en je keuken gaat er heerlijk naar ruiken. Ik vond het na proeven nog wat flauw en heb er een verkruimeld runderbouillonblokje aan toegevoegd. 

Manlief ( en dat had ik wel verwacht) koos voor rijst bij deze stoof  . 
Ik serveerde er een licht pittige salade bij met als basis de andere helft van de Chinese kool, die over bleef van onderstaand stamppotje van gisteren.

Hartverwarmende-aziatische-herfststamppot-met-chinese-kool
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOORBEREIDING

Zorg ervoor, dat het vlees op kamertemperatuur is en dep het droog. Roer de mosterd door het vlees en voeg de kruidnagel , het snufje nootmuskaat en vers gemalen peper toe en laat dit een halfuurtje of liever nog wat langer marineren.


Serveer met salade en puree. Of geef er frietjes bij. Stevig brood erbij is ook heel lekker om de saus mee op te deppen. Smelt de boter en voeg de olie toe. Bak de helft van het vlees bruin. Neem het uit de pan en bak de andere helft ook bruin. Voeg dan al het vlees weer toe aan de pan met de ui kwarten en laat de uien enkele minuten mee fruiten.


Voeg water en het bier toe, temper de hittebron en laat het vlees 60 minuten zachtjes sudderen.

Voeg dan de appelstroop en de champignons toe, roer alles even goed om . leg het deksel op de pan en laat nog 1 1/2 uur zachtjes stoven.

Verkruimel dan als het vlees mals en zacht is de ontbijtkoek erboven uit. Roer goed door en voeg ook een verkruimeld bouillonblokje toe. Even omroeren en klaar.

Bron

BonApetit, eigen aanpassing, tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top