Verse Lasagne koolhydraatarm

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.

Deze heerlijke lasagne is erg populair bij ons thuis. Het is even een werkje, maar omdat alles vers is, smaakt het altijd fantastisch!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
- 5 tomaten
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 1 wortel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 100 g / ml tomatensaus (ik gebruik altijd Campisi salsa pronta di, maar een passata kan ook)
- 9 gele linzen lasagne vellen van AH (of andere koolhydraatarme lasagne vellen)
- 2 el olijfolie
- 400 g rundergehakt
- 100 g geraspte kaas (mag ook iets meer)
- zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Een scherp mes voor de geduldigen onder ons, maar ik gebruik altijd mijn keukenmachine.
- Een ingevette ovenschaal (minimaal 2 liter inhoud)

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 190°, of een hete lucht oven op 170°

2) Was de groenten en kruiden

3) Pel en snipper de uien en knoflook fijn

4) Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en snijd fijn

5) Snijd de prei in ringen. Schil de wortel en snijd in stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in stukken. Doe de stukjes wortel paprika en prei in de keukenmachine en snijd fijn tot een geheel.

6) Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een grote pan (bijvoorbeeld een hapjespan) en bak hier in het gehakt rul.

7) Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee.

8) Bak de wortel, paprika en prei ongeveer 4 minuten met het gehakt mengsel mee.

9) Snijd de tomaten klein in de keukenmachine. Doe vervolgens de tomatenprut, de saus en de kruiden (rozemarijn en tijm) bij het gehaktmengsel en laat 3 minuten zacht koken zonder deksel. Extra vocht toevoegen is niet nodig.

10) Verdeel een kwart van de saus over de bodem van de ingevette ovenschaal en leg er drie lasagne bladen op. Herhaal dit twee keer en eindig met een laagje saus.

11) bestrooi de bovenste laag met de geraspte kaas. Plaats de schaal midden in de voorverwarmde oven en bak de lasagne goudbruin in ongeveer 30 minuten.

Bron

Aangepaste versie van een recept van een Jumbo verspakket :-)

Serveertip

- lekker met een salade caprese

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ajcruben avatar

Doorsturen

Home Recepten