Zombie vingers
- Amerikaans, Tussendoortje
- 30-60 min.
Halloween ideetje ?
Ingrediënten 4 personen
220 gram boter (op kamertemperatuur)1⁄2 theelepel rode voedingskleurstof
1 eetlepel sesamzaad (zwarte)
1 theelepel amandelextract
100 gram poedersuiker
1 theelepel bakpoeder
100 gram amandelen
120 gram fijne suiker
50 gram pindakaas
350 gram bloem
snuifje zout
1 ei
Benodigdheden
bakplaat en bakpapierrode kleurvloeistof voor voedsel
Bereidingswijze
-Mix de boter met de suiker, het ei en amandelextract glad en romig.
-Meng het bakpoeder en een snuf zout onder de bloem en voeg geleidelijk toe aan het natte beslag.
-Blijf mixen tot een samenhangend deeg.
-Dek de kom af met plastic folie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
-Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-Hak 2/3de van de amandelen fijn en meng er de pindakaas onder.
-Verdeel het deeg in kleine porties.
-Rol elke portie dun uit, bestrijk met het amandel-pindakaasmengsel en rol op tot een vinger.
-Maak met een scherp mesje de plooitjes in de vingers. Neem een amandel en druk deze in een uiteinde van de vinger. Dit is de nagel.
-Leg de vingers op de bakplaat, bestrooi met de sesamzaadjes en zet 20 minuten in de oven.
-Meng het poedersuiker met een lepel water en de kleurstof. Leg de gebakken vingers op een schaal en druppel aan het uiteinde wat van de rode saus over.
Bron
spar