1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Hartverwarmende Aziatische Herfststamppot met Chinese kool.......

Hartverwarmende Aziatische Herfststamppot met Chinese kool.......

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in stukken)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)
4 eetlepels arachideolie
1 ui (gesnipperd)
250 gram kastanjechampignons (gehalveerd, schoongeveegd) of 250 gram champignons (gehalveerd, schoongeveegd)
3 eetlepels sojasaus of 3 eetlepels ketjap manis
50 milliliter melk (warm)
400 gram Chinese kool (in smalle reepjes)
600 gram kabeljauwfilets met sambal naar smaak ingesmeerd
1 eetlepel sambal badjak
2 eetlepels sesamzaad in doge koekenpan
1/2 bosje lente-/bosui (fijngesneden)



Hartverwarmende Aziatische Herfststamppot met Chinese kool.......
Hartverwarmende Aziatische Herfststamppot met Chinese kool.......
Hartverwarmende Aziatische Herfststamppot met Chinese kool.......

Foto Proef het Zuiden

Foto Proef het Zuiden
Hartverwarmende Aziatische Herfststamppot met Chinese kool.......
Hartverwarmende Aziatische Herfststamppot met Chinese kool.......
Hartverwarmende Aziatische Herfststamppot met Chinese kool.......
Hartverwarmende Aziatische Herfststamppot met Chinese kool.......
Hartverwarmende Aziatische Herfststamppot met Chinese kool.......

Geblust met sojasaus.

Geblust met sojasaus.

Met het gure herfstweer is een stamppotje extra lekker. Speciaal dit stamppotje met Oosterse smaken is hartverwarmend. Helaas kon ik geen verse kabeljauw krijgen en moest me bedienen met de diepgevroren variant. Het stamppotje was er gelukkig niet minder smakelijk op. Lekker slank gerecht met maar Kcal 455

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen met de plakjes knoflook, de geraspte gember en 1 blokje bouillon naar keuze gaar.

Bak ondertussen de uisnippers glazig in 1 eetlepel olie, voeg dan nog voor circa 4 minuten de kastanje champignons toe. Blus met de ketjap of de sojasaus.

Giet de aardappelen af (VANG HET VOCHT OP) en stamp deze grof met de verwarmde melk, de helft van het champignon-ui mengsel en de reepjes kool , peper en eventueel zout en houdt dit warm. Voeg wat afgegoten vocht toe. Zo slinkt de Chinese kool iets en breng je er extra smaak aan.

Bak in de rest van de olie de kabeljauwfilet in circa 6-7 minuten om en om( afhankelijk van de dikte) gaar.

Serveer de stamppot op voorverwarmde borden met de kabeljauw erop , de rest van de champignons en bestrooi met het geroosterde sesamzaad en de ringetjes bosui.

Serveertip

Ik heb er nog bijna 50 ml kookvocht van de aardappelen bijgedaan. Dit was uiterst smaakvol.

Bron

Proef Het Zuiden eigen tekst, foto's en kleine aanpassing naar smaak.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top