Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker)

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-10-2020
  • Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker)

    Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker)

    Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker)

  • Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker)

    Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker)

    Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker)

  • Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker)

    Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker)

    Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker)

  • Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker)

    Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker)

    Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker)

  • Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker)

    Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker)

    Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker)

Deze klassieker wordt ook wel Kip Kung Pao genoemd en staat in een vloek en zucht op tafel. Zeker van belang, als je niet lang in de keuken wil vertoeven na een vermoeiende werkdag, maarwel iets lekkers wilt eten :)Ik vond 350 gram aan kippendij wel wat veel voor ons tweetjes en heb het dus met 100 gram in mindering gebracht. Bovendien waren de cashewnoten( die ik nog meende te hebben) door manlief al opgesnoept :) Dus dan maar wat pinda's ervoor in de plaatst geroosterd.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
350 gram kippendij ( ik nam slechts 250 gram)
1 rode paprika in blokjes
1 gele paprika in blokjes
2 teen knoflook gesnipperd
1 theelepel sambal naar keuze ( ik nam badjak)
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel hoisin saus
150 gram pandan of basmatirijst
30 gram ongezouten cashewnoten ( ik nam pinda's en heb die even geroosterd
bosje lenteui in stukjes van 1 cm Iets dunnere ringetjes bewaren voor garnering.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, snijplank en mes

Bereidingswijze

Snij de kippendijen in hapklare brokjes en verwijder zoveel mogelijk vet . Neem een ruime eetlepel oestersaus en roer dat door de kip en laat even staan.

Snij ondertussen de paprika's in blokjes , snipper de knoflook en snij de lenteui in stukjes van 1 cm.

Verhit op middelhoog vuur een hoeveelheid olie naar keuze in de wok en bak de kip 3-4 minuten bruin. BELANGRIJK niet omscheppen, maar rustig laten bakken. Omdat de kip gemarineerd is loop je de kans, dat de stukjes minder snel bruin en krokant bakken. Keer de blokjes na 3-4 minuten en laat ook deze kant van de blokjes bruinen.
Als de kip mooi gekleurd is voeg je de knoflook toe. Bak 1 minuut. Schuif de kipblokjes naar één kant en voeg dan de paprika en lenteui toe.

Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.

Bak dit zonder roeren circa 5 minuten.
Roer dan alles rustig door elkaar en voeg de hoisinsaus en de sambal toe. Laat nog een minuutje bakken .



Serveer de Kung Po Kai op de rijst , strooi er nog wat fijne ringetjes lenteui over en leg er wat cashewnoten ( pinda's ) naast. En geniet ervan.

Bron

Smaakmenutie eigen tekst en foto's Recept iets aangepast

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 13-10-2020

Hoi Anne, nee een bril heb je echt niet nodig :) Ik zal rijst bij de ingrediëntenlijst zetten. Een kritische lezer.... houden zo.

Anne1955 avatar
Anne1955 13-10-2020

Klopt het dat de rijst ineens opduikt in de beschrijving van de 4e alinea of heb ik er geheel overheen gelezen? Dan zal ik nu echt een leesbril aanschaffen. Dank overigens voor dit recept. Groeten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten