1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Romanesco
  5. Gegratineerde romanesco met oesterzwammen en gedroogde tomaatjes

Gegratineerde romanesco met oesterzwammen en gedroogde tomaatjes

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-10-2020

Ingrediënten 2 personen


1 kleine romanesco of bloemkool, in kleine roosjes
2 eetlepels olijfolie
100 gram oesterzwammen, in reepjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
4 gedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en in smalle reepjes gesneden
2 theelepels gedroogde oregano
Peper, zout
plm. 50 gram geraspte belegen kaas
gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Vergiet
hapjespan die in de oven kan of ovenschaal


Gegratineerde romanesco met oesterzwammen en gedroogde tomaatjes
Gegratineerde romanesco met oesterzwammen en gedroogde tomaatjes

Romanesco is de groene variant van een bloemkool. De romanesco is niet alleen groen van kleur maar loopt ook wat spitser toe. De smaak is wat intenser dan van gewone bloemkool.
Net als met bloemkool kun je met romanesco veel smaken combineren. Deze keer heb ik gekozen voor gebakken oesterzwammen en gedroogde tomaatjes. Heerlijke combinatie.
Dit is een aangepast recept (zie de link hieronder)
In het originele recept zijn champignons en peneermeel met Parmezaanse kaas gebruikt. 
De bloemkool ging in dat recept alleen onder de grill en niet in de oven. Wij vonden het op deze manier erg lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Kook de romanesco-roosjes beetgaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes oesterzwammen lichtbruin.
Voeg de knoflooksnippers toe en bak ze even mee. Maak dit op smaak met oregano, zout en peper.
Doe de romanesco-roosjes in een ovenschaal.
Meng de gebakken oesterzwammen en de uitgelekte gedroogde tomatenreepjes door de romanesco.
Strooi de geraspte kaas erover en bak de ovenschotel plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Garneer met wat gehakte peterselie.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met pasta, rijst, gebakken aardappelen, aardappelpuree etc.

Bron

Aangepast recept van : https://recepten.lidl.nl/recept/gegratineerde-bloemkool-met-champignons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top