Gezonde mueslirepen

  • Biologisch, Tussendoortje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-10-2020
  • Gezonde mueslirepen

    Gezonde mueslirepen

    Gezonde mueslirepen

Mijn buren hebben allemaal om dit recept gevraagd. Makkelijk om zo mee te pakken uit de diepvries en je kunt er flink wat appels in kwijt. Voor iedereen die een grote appeloogst heeft en van gezond en lekker houdt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eieren
200 gram honing
400 gram gemengde noten, gedroogde vruchten, zaadjes, pitjes, kokossnippers enz.
100 gram havermout
200 gram speltmeel of ander meel
200 gram gesmolten roomboter
950 gram gehakte appel (de soort maakt niet uit)
1 eetlepel koekkruiden
1 eetlepel kaneel
Evt. Sesamzaadjes of geraspte kokos.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Voor een bakplaat van 25x32 cm
Keukenmachine
Weegschaal
Oven

Bereidingswijze

Spreid het bakpapier uit over de bakplaat of vet deze in. Verwarm de over voor op 180 graden.
Snij de noten en gedroogde vruchten in grove stukjes. Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
Klop de eieren los. Schil de appels en snij ze in grote stukken. Maal ze in een keukenmachine fijn tot moes. Meng de 950 gram moes door de droge ingrediënten, samen met de gesmolten boter (zorg dat die niet meer heet is) en de eieren. Stort het geheel in de bakplaat en strijk het glad.
Strooi er eventueel nog sesamzaadjes of geraspte kokos overheen.
Bak de koek ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.
Laat hem afkoelen. Haal hem uit de bakplaat en snijd hem in mueslirepen.
Als je deze per stuk in plasticfolie wikkelt, kun je de repen zeker drie maanden in de diepvries bewaren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten