(Parel)couscous met pompoen en geitenkaas

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2020

Lekker, gemakkelijk en snel klaar. Een lekkere combinatie van zoet en hartig.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 320 gram (parel)couscous
- 400 gram pompoenblokjes
- 200 gram verse geitenkaas
- 1 courgette
- 75 gram ongezouten pecannoten
- 30 gram rozijnen
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel honing
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Verse tijm (3 takjes)
- Scheut olijfolie (om in te bakken)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Waterkoker
Kookpan
Koekenpan

Bereidingswijze

- Zet de waterkoker aan met water om de pompoen in te koken en de couscous in te garen.
- Snijd de courgette in dunne maantjes en snijd de sjalot en knoflook fijn.
- Doe de rozijnen in een schaaltje met lauw water om ze in te wellen.
- Kook de pompoen zoals op de verpakking staat (niet te gaar).
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook in de pan op hoog vuur.
- Rits de blaadjes tijm van de takjes in de pan en voeg de honing toe, verwarm alles goed door.
- Voeg de courgette en zout en peper toe naar smaak
- Laat dit geheel 5 minuten op middelhoog garen.
- Zodra de pompoen gekookt is voeg je deze toe.
- Laat de rozijnen uitlekken en voeg toe.
- Voeg de pecannoten toe.
- Bereid ondertussen de couscous zoals op de verpakking staat.
- Meng de couscous door je groentemengsel in de koekenpan en roer goed door.
- Serveer de geitenkaas (50 gram pp) bovenop de couscous (niet erdoorheen mengen).

Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten