1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Pompoen
  6. Couscous met pompoen en geitenkaas

Couscous met pompoen en geitenkaas

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2020

Ingrediënten 4 personen


- 320 gram couscous
- 400 gram pompoenblokjes
- 200 gram verse geitenkaas
- 1 courgette
- 75 gram ongezouten pecannoten
- 30 gram rozijnen
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel honing
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Verse tijm (3 takjes)
- Scheut olijfolie (om in te bakken)


Verder heb je nodig


Waterkoker
Kookpan
Koekenpan


Lekker, gemakkelijk en snel klaar. Een lekkere combinatie van zoet en hartig.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Zet de waterkoker aan met water om de pompoen in te koken en de couscous in te garen.
- Snijd de courgette in dunne maantjes en snijd de sjalot en knoflook fijn.
- Doe de rozijnen in een schaaltje met lauw water om ze in te wellen.
- Kook de pompoen zoals op de verpakking staat (niet te gaar).
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook in de pan op hoog vuur.
- Rits de blaadjes tijm van de takjes in de pan en voeg de honing toe, verwarm alles goed door.
- Voeg de courgette en zout en peper toe naar smaak
- Laat dit geheel 5 minuten op middelhoog garen.
- Zodra de pompoen gekookt is voeg je deze toe.
- Laat de rozijnen uitlekken en voeg toe.
- Voeg de pecannoten toe.
- Bereid ondertussen de couscous zoals op de verpakking staat.
- Meng de couscous door je groentemengsel in de koekenpan en roer goed door.
- Serveer de geitenkaas (50 gram pp) bovenop de couscous (niet erdoorheen mengen).

Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van manoukschaminee271


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van manoukschaminee271
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top