1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indische keuken
  5. Sajoerboontjes

Sajoerboontjes

  • Indisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2020

Ingrediënten 4 personen


300 gr sperziebonen
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 rode peper (lombok)
1 cm verse gember (of 1 tl gemberpoeder)
1 tl laos
3 tl gula djawa (of bruine suiker)
1 tl trassi
1 groente bouillonblokje
2 tl ketjap manis
50 gr santen (of 100 ml kokosmelk)
2 salam blaadjes (Indisch laurier) (optioneel)
1 stengel sereh (citroengras) (optioneel)



Gevonden op smaakmenutie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

ZO MAAK JE HET
We beginnen met de boemboe. Ik gebruik de kom van de staafmixer om alles héél fijn te snijden. Maar je kan ook een vijzel gebruiken of het allemaal zelf heel fijn snijden.

Snijd de 2 sjalotten, 2 tenen knoflook en rode peper in grove stukken en doe in de kom van je (staaf)mixer. Voeg daar 1 tl laos, 1 cm verse gember (of 1 tl gemberpoeder) en 1 tl trassi aan toe. Mix het geheel tot een gladde substantie.
Doe een scheut olie in de wok (of pan) en bak op laag vuur circa 5 minuten aan.
Voeg nu 3 tl gula djawa, 2 tl ketjap manis, 50 gr opgeloste santen (of 150 ml kokosmelk) en 100 ml water en een verkruimeld groente bouillonblokje toe. Laat op laag vuur sudderen.
Maak ondertussen de boontjes schoon. Snijd de boontjes in tweeën en voeg ze toe aan het geheel. Als je salam blaadjes hebt en/of sereh dan voeg je deze nu ook toe.
Laat nu minstens 30 minuten op laag vuur (net tegen de kook aan) sudderen met het deksel op de pan tot de gewenste dikte.

Bron

Smaakmenutie.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ezmire


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ezmire
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top