OVENSCHOTEL IN LAAGJES MET RÖSTIKORSTJE

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2020
  • OVENSCHOTEL IN LAAGJES MET RÖSTIKORSTJE

    OVENSCHOTEL IN LAAGJES MET RÖSTIKORSTJE

    OVENSCHOTEL IN LAAGJES MET RÖSTIKORSTJE

Ken je die lekkere ovenschotels met laagjes gehakt en aardappelpuree? Wel, dit is een originele én overheerlijke variatie, afgewerkt met een röstikorstje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
2 prei
400 g bloemige aardappelen
1 teentje knoflook
3 takjes tijm
1 ei
300 g kippengehakt
2 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Snij de ui fijn en snij de prei in ringen.
-Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de prei toe. Laat op een zacht vuurtje stoven, een 7-tal minuten, tot de prei mooi zacht is. Kruid met peper en zout.
-Schil ondertussen de aardappelen en rasp ze met een grove rasp.
-Pers de knoflook en rits de blaadjes van de takjes tijm.
-Doe de aardappel, knoflook en tijm in een kom, samen met het ei. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
-Schep de prei uit de pan.
-Voeg nu de rest van de olijfolie toe en dan het kippengehakt en de fijngesneden ui. Bak het gehakt en de ui mooi aan en kruid met peper en zout.
-Schep het gebakken kippengehakt in een ovenschaal.
-Schep daarbovenop de gestoofde prei en dan het rösti-mengsel.
-Strijk glad en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
-Zet de schotel dan ook nog 5 minuten onder de grill van de oven.

De ovenschotel is klaar als de röstikorst mooi goudgeel kleurt.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten