TAJINE VAN ZEEDUIVEL

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2020
  • TAJINE VAN ZEEDUIVEL

    TAJINE VAN ZEEDUIVEL

    TAJINE VAN ZEEDUIVEL

Deze pruttelpot is super lekker en eenvoudig zelf te bereiden thuis 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g zeeduivelfilets, in stukken
1 rode paprika, in reepjes
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
150 g groene olijven
400 ml visfond
50 ml honing
1 el olijfolie
1 kruidentuiltje, van koriander
1 tl komijnzaad, gemalen
2 tl paprikapoeder
2 el koriander
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Stoof de knoflook samen met de ui aan in een eetlepel olijfolie.
-Voeg er de paprikareepjes aan toe en stoof al roerend op een laag vuur.
-Schenk er de honing over en roer om.
-Laat even intrekken en verhoog het vuur.
-Giet er de helft van de visfond over en laat 5 minuten inkoken.
-Verlaag het vuur en voeg het kruidentuiltje, de komijn en de paprikapoeder toe.
- Overgiet met de rest van de visfond en kruid met zout.
-Laat de de tajine 30 minuten afgedekt stoven.
-Leng eventueel aan met wat visfond als het te droog wordt.
-Doe de visblokjes en de olijven in de tajine en vermeng.
-Sluit opnieuw de pan en stoof 15 minuten tot de vis gaar is.

Werk af met enkele korianderblaadjes.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten