1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Europese keuken
  5. Zalm
  6. Broccolisoep met room, gerookte zalm en bieslook.....

Broccolisoep met room, gerookte zalm en bieslook.....

  • Europees, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-10-2020

Ingrediënten 4 personen


1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook gesnipperd
500 gr broccoli in roosjes
750 ml groentebouillon
50 ml kookroom
100 gr gerookte zalm in stukjes
10 gr bieslook in stukjes


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, soeppan, staafmixer


Broccolisoep met room, gerookte zalm en bieslook.....

Oeps,ik vergat de bieslook, maar de soep is er niet minder lekker om 😉

Oeps,ik vergat de bieslook, maar de soep is er niet minder lekker om 😉
Broccolisoep met room, gerookte zalm en bieslook.....

Als lunch met krokante Coburger en die vergeten bieslook 😊.

Als lunch met krokante Coburger  en die vergeten bieslook 😊.
Broccolisoep met room, gerookte zalm en bieslook.....
Broccolisoep met room, gerookte zalm en bieslook.....
Broccolisoep met room, gerookte zalm en bieslook.....
Broccolisoep met room, gerookte zalm en bieslook.....
Broccolisoep met room, gerookte zalm en bieslook.....
Broccolisoep met room, gerookte zalm en bieslook.....
Broccolisoep met room, gerookte zalm en bieslook.....
Broccolisoep met room, gerookte zalm en bieslook.....

Dit soepje van Proect Gezond is zó klaar en bevat slechts 46 Kcal per 100 ml. Intens groen van kleur en  in alle eenvoud zacht van smaak en gezond. Als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht met een puntje Quiche erna. En ah ja, er staan al zoveel heerlijke broccolisoepjes op SW , maar ik ben nu eenmaal een fan van Project Gezond en aangezien ik toestemming heb om hun recepten te promoten, maak ik graag datgene waar we wel "smaak" naar hebben



quichekeurig-een-kip-kerrie-quiche-met-puntpaprika-en-prei

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de ui en de knoflook aan in een soeppan, waarin 1 el olie is verwarmd.
Voeg de bouillon en de broccoliroosjes toe en kook 15-20 minuten.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de room toe. Verwarm de soep nog even door en breng op smaak met peper en zout . Serveer de soep in voorverwarmde borden en verdeel er de zalm en bieslook overheen.

Bron

Project gezond eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top