Groentesoep met bier

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-10-2020
  • Groentesoep met bier

    Groentesoep met bier

    Groentesoep met bier

Soep met bier? Ja, het kan! En het is nog lekker ook. Deze groente-roomsoep met bier is er eentje voor de durvers.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 sjalot
250 g witte champignons
2 stengels prei
1 stengel selder
bosje kervel
100 g gerookte ham
1 flesje Leffe Blond
1,2 l kippenbouillon
100 ml room
boter
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd de champignons in plakjes, de prei in ringen en de selder in blokjes.
-Snipper de sjalot fijn.
-Bak het sjalotje in wat boter met olie glazig. Voeg de champignons, prei en selder toe en roerbak 2 minuten.
-Bewaar enkele champignonplakjes voor de afwerking.
-Blus met de bouillon en breng aan de kook. Laat de soep op een zacht vuur 15 minuten sudderen. Giet er het bier bij en laat nog 10 minuten zachtjes verder koken.
-Mix de soep glad.
-Roer er de room door en laat nog even doorwarmen, niet koken. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
-Snijd de ham fijn.
-Schenk de soep in kommen of diepe borden en werk af met de resterende plakjes champignon, de fijngesneden ham en een plukje kervel.
-Serveer de soep eventueel met wat (stok)brood.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten