1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. EENVOUDIGE EN LUCHTIGE CHOCOLADETAART

EENVOUDIGE EN LUCHTIGE CHOCOLADETAART

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-10-2020

Ingrediënten 4 personen


250 g donkere chocolade
80 g suiker
100 g boter (gebruik 20 g voor het invetten)
3 eieren
50 g bloem
1 tl bakpoeder
1 snuifje zout


Verder heb je nodig


Ronde bakvorm van 22 cm


EENVOUDIGE EN LUCHTIGE CHOCOLADETAART
EENVOUDIGE EN LUCHTIGE CHOCOLADETAART

Chocoladetaart in 20 minuten...zo eenvoudig is het !  Smakelijk  !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt die au bain-marie met de boter
-Nadat de chocolade gesmolten is, roer je tot het mengsel glad is en laat je het afkoelen.
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Breek de 3 eieren en scheid het eiwit van de eidooiers. Gebruik een klopper om de eidooiers met de suiker te mengen tot het geheel wit wordt.
-Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder geleidelijk aan toe en meng het geheel daarna met de gesmolten chocolade.
- Klop de eiwitten op met een snuifje zout tot het een stijf geheel wordt. Spatel het opgeklopte eiwit beetje bij beetje voorzichtig onder het mengsel tot je een luchtig beslag hebt.
-Giet het mengsel in een ingevette bakvorm (22 cm in doorsnede) en bak gedurende 10 minuten.
-De cake moet in het midden zacht blijven.
-Laat afkoelen voor je de cake uit de bakvorm haalt.

Bron

Solo open kitchen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top