POMPOENSOEP MET KOKOSMELK

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-10-2020
  • POMPOENSOEP MET KOKOSMELK

    POMPOENSOEP MET KOKOSMELK

    POMPOENSOEP MET KOKOSMELK

=16pxWat dacht je van pompoensoep met een oosters tintje? Met wat kokosmelk maak je zonder moeite een overheerlijke Thaise variant op de winterse soepklassieker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kleine pompoen
1 grote ui
1 rode peper
3 cm gemberwortel
1 teen knoflook
2 kneepjes Solo Vloeibaar (vloeibare margarine)
zout, peper
1/2 tl gemalen koriander (ketoembar)
6 dl Knorr Finesse Bouillon Kip
4 dl kokosmelk, (blik)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd de pompoen in stukken, schil ze en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
-Pel en snipper de ui.
-Snijd de peper in reepjes.
-Schil de gemberwortel en snijd deze in heel fijne snippertjes.
-Pel de knoflook.

-Verhit de vloeibare margarine en fruit hierin de uisnippers en blokjes pompoen. Voeg reepjes peper en de gemberwortel toe, pers de knoflook boven de pan uit en laat het mengsel op matig vuur nog even zachtjes bakken. Breng op smaak met zout, peper en gemalen koriander.
-Schenk de bouillon erbij en laat deze 15 à 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
-Schenk ook de kokosmelk in de pan en warm goed door.
-Pureer de massa tot slot met een staafmixer tot een gladde soep.

Bron

solo-knorr

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten