Oostenrijkse pompoenroomsoep
- Oostenrijks, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 01-10-2020
Een weekje Oostenrijk levert natuurlijk, behalve de magnifieke uitzichten als herinnering, ook een kookboekje op met recepten uit de Oostenrijkse keuken.
Pompoenen zijn momenteel wel de ultieme seizoensgroenten dus toen ik dit receptje las wist ik meteen dat ik deze wilde gaan maken.
Je maakt van deze lekkere soep helemaal een feestje door er op het laatste moment (als hij al in het bord geschept is) een beetje geroosterde pompoenpitten en een heel klein scheutje (druppels) pompoenpit olie in te doen.
Pompoenpit olie is een regionaal Oostenrijks product uit de provincie Stiermarken (Steirisches Kürbiskernöl)
Ingrediënten 6 personen
- 1 oranje pompoen (Hokkaido) +/- 1 ½ kilo- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ½ liter runderbouillon
- 200 ml room
- 1 tl karwijzaadjes
- 1 tl majoraan
- pezo
- geroosterde pompoenpitten
- pompoenpitolie
- (olijf)olie
Benodigdheden
grote soeppan, staafmixerBereidingswijze
- Fruit de gesneden ui en de gehakte knoflook in warme (olijf)olie.
- Schrob de pompoen goed schoon (schillen hoeft niet) haal het binnenste eruit en snij de pompoen in stukjes. Voeg dit toe aan het ui/knoflook mengsel.
- Voeg de karwijzaadjes, majoraan en peper/zout toe en schep alles door elkaar, zorg dat het niet aanbrand. Voeg indien nodig meer olijfolie toe.
- Voeg de runderbouillon toe en laat dit alles met het deksel op de pan ongeveer 30 minuten zachtjes koken totdat de pompoen (inclusief de schil) zacht is.
- Pureer alles mooi glas met een staafmixer en voeg de room toe.
- Schep de soep in borden, garneer ze met geroosterde pompoenpitten en sprenkel er een beetje pompoenpitolie overheen.
Bron
Die Küche Österreichs (aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties