GEZOUTEN KARAMEL

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-09-2020
  • GEZOUTEN KARAMEL

    GEZOUTEN KARAMEL

    GEZOUTEN KARAMEL

Met verfijnd zout til je karamel naar een hoger niveau. Gezouten karamel is dan ook een echte zaligheid in desserts, op je boterham of tussen koekjes.  Dit recept is goed voor 15 porties. 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
100 g suiker
5 el water
50 ml room
35 g boter, in klontjes
snufje Fleur de Sel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe de suiker in een steelpannetje en voeg het water toe. Zet op een matig vuur en laat de suiker smelten. Als het water is opgenomen voeg nog een lepel water toe. Zorg dat alle suikerkristallen worden opgenomen.
-Als de suiker is opgenomen en er zich een doorschijnende siroop vormt zal de karamel beginnen kleuren. Hou dit proces goed in het oog.
-De karamel moet mooi goudbruin zijn, niet te licht maar ook niet te donker.
-Voeg de klontjes boter toe en laat smelten.
-Haal de pan van het vuur en voeg de room en het zout toe. Meng goed en laat afkoelen.
-Giet in een bokaaltje of een schenkkannetje.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten