1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. IJskoffie met amarettini

IJskoffie met amarettini

  • Italiaans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-09-2020

Ingrediënten 4 personen


Amarettikoekjes
1 vanillestokje
370 ml espresso (of sterke koffie
100 g room
80 g suiker



IJskoffie met amarettini
IJskoffie met amarettini
IJskoffie met amarettini
IJskoffie met amarettini

=18pxIs het nu koffie of is het nu een ijsje?  Lekker als nagerecht . Wel zeker 2 uur in diepvries plaatsen en regelmatig eens roeren , alvorens je kan gaan smullen 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Maak 370 ml espresso (of sterke koffie).
2 Roer in een kookpan 70 g suiker goed door 125 ml water. Breng dit aan de kook en laat 1 minuut borrelend koken. Voeg 350 ml espresso of koffie toe.
3 Snij het vanillestokje overlangs open, schraap het merg eruit en doe beide in het mengsel van koffie en siroop. Laat afkoelen.
4 Giet het mengsel door een zeef in een platte metalen schaal. Zet die 2 uur in de diepvries. Roer ondertussen om de 30 minuten eens krachtig met een vork door het mengsel, zodat er geen grote ijskristallen ontstaan. Roer alles op het einde nogmaals krachtig om.
5 Klop de room half stijf met de resterende suiker en de espresso.
6 Verdeel de granité over de glazen, doe er een lepel room bovenop en serveer naar wens met amaretti-koekjes.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top