Visfilet met kokosmelk kruiden en tomaatjes

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-09-2020
  • Visfilet met kokosmelk kruiden en tomaatjes

    Visfilet met kokosmelk kruiden en tomaatjes

    Visfilet met kokosmelk kruiden en tomaatjes

  • Visfilet met kokosmelk kruiden en tomaatjes

    Visfilet met kokosmelk kruiden en tomaatjes

    Visfilet met kokosmelk kruiden en tomaatjes

  • Visfilet met kokosmelk kruiden en tomaatjes

    Visfilet met kokosmelk kruiden en tomaatjes

    Visfilet met kokosmelk kruiden en tomaatjes

Dit lekkere visrecept is van Pascale Naessens. Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast (hoe dat kun je zien als je op de link klikt). Het is een heerlijk visrecept vonden wij.
Wij hebben dit gegeten met een pittig stamppotje spitskool. Maar ook lekker met rijst, aardappelpuree en een salade heb je een lekkere maaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram stevige witte visfilet (ik had kabeljauw)
50 ml kokosmelk
Sap van ½ limoen of 1 eetlepel citroensap.
1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
Peper, zout
1 grote ontvelde vleestomaat, zonder pitjes in kleine stukjes
Plm. 3 à eetlepels verse kruiden, zoals peterselie, dille etc.
2 lente-uitjes in kleine stukjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Meng de kokosmelk met het sap van ½ limoen, olijfolie, en knoflook.
Leg de visfilet in de vuurvaste schaal. Kruid de vis met peper en zout.
Verdeel de groene kruiden en de lente-uitjes over de vis.
Giet het sausje van kokosmelk, limoensap en olijfolie hierover.
Leg de tomatenblokjes om de vis.
Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de oven. Liever niet langer want dan wordt de vis droog.

Bron

https://www.purepascale.com/nl/recept-pascale-naessens-vis-met-kruiden-kokosmelk-limoen-en-tomaatjes

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en een salade

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 05-10-2020

Leuk om te horen dat de visfilet in de smaak is gevallen. Dank je wel voor je reactie keukenlab.

keukenlab avatar
keukenlab 03-10-2020

Vanavond dit gerecht gemaakt. Was heerlijk. Wordt nog wel eens op het menu tezet

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten