Surinaamse Hindoestaanse kipfilet met sperziebonen en paprika

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-09-2020
  • Surinaamse Hindoestaanse kipfilet met sperziebonen en paprika

    Surinaamse Hindoestaanse kipfilet met sperziebonen en paprika

    Surinaamse Hindoestaanse kipfilet met sperziebonen en paprika

  • Surinaamse Hindoestaanse kipfilet met sperziebonen en paprika

    Surinaamse Hindoestaanse kipfilet met sperziebonen en paprika

    Surinaamse Hindoestaanse kipfilet met sperziebonen en paprika

Zo af en toe heb ik echt trek in een beetje pittige maaltijd. Omdat ik weinig tijd had zocht ik naar een snel recept. Iets dergelijks vond ik op internet. Ingrediënten wat aangepast  en ook de bereidingswijze. Zo klaargemaakt vonden we dit een heerlijke (Surinaamse) maaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram sperziebonen
2 eetlepels ketjap manis (zoet)
2 eetlepels ketjap asin (zout)
250 gram kipfilet, in niet te kleine stukjes
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 middelgrote ui, gesnipperd
½ rode Spaanse peper, zonder pitjes gesnipperd
1 eetlepel garam masala (Jonnie Boer)
150 ml kokosmelk
2 vierkante maggiblokjes (zit in één verpakking)
1 paprika (ik had geel, rood is leuker), in kleine stukjes
2 eetlepels gehakte selderij
Paar druppels citroensap
½ eetlepel bruine basterdsuiker

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan voor de sperziebonen
pan voor de rijst
hapjespan

Bereidingswijze

Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat de sperziebonen uitlekken en zet ze apart.
Roer de zoute en zoete ketjap door elkaar en marineer de kipblokjes hierin plm. 30 minuten.
Laat de kip uitlekken in een zeef maar vang de marinade op.
Verhit de olie in de hapjespan. Bak hierin de kipblokjes snel rondom bruin en haal ze uit de pan. Zet even apart.
Bak in de overgebleven olie de ui- en knoflooksnippers glazig. Bak de gesnipperde rode peper, paprikastukjes en garam masala even mee.
Voeg de kokosmelk, verkruimelde maggiblokjes, gehakte selderij, paar druppels citroensap, bruine basterdsuiker en het overgebleven marinadevocht hieraan toe. Breng alles nu aan de kook.
Voeg dan de kipblokjes toe en laat nog even plm 10 minuten zachtjes garen. Liever niet langer dan wordt de kip te droog.
Meng de beetgaar gekookte sperziebonen erdoor. Verwarm alles nogmaals en proef. Maak eventueel nog op smaak met zout, peper en wat van beide ketjapsoorten.

Serveertip

Lekker met rijst en een komkommersalade of probeer eens mijn pittige Oosterse komkommer-paprkasalade. (zie: https://www.smulweb.nl/recepten/1382929/Pittige-oosterse-komkommer-paprikasalade).

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 05-10-2020

Uit mijn meldingen: Marc1969 zegt op 5 oktober 2020 16:48:40 / Het was heerlijk, het hele gezin heeft er van zitten smullen. Was dus niet de laatste keer dat ik dit gemaakt heb!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten