Klassieke Citroentaart

  • Europees, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-09-2020
  • Klassieke Citroentaart

    Klassieke Citroentaart

    Klassieke Citroentaart

Citroentaart is mijn favoriete taart en doet mij terugdenken aan de zomervakantie wanneer mijn moeder de tijd had om samen met mij te bakken. Om het werk te vergemakkelijken gebruikten we een Kitchenaid keukenrobot.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor het deeg:
175 g bloem
snufje zout
75 g boter, in blokjes gesneden
25 g basterdsuiker
1 eierdooier

Voor de vulling:
2 eieren, losgeklopt
1 eierdooier
75 g basterdsuiker
sap van 3 citroenen
schil van 1 citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenrobot

Bereidingswijze

Voor het deeg: voeg de bloem, zout en boter toe aan de kom, bevestig de K-klopper en klop het mengsel op snelheid 1 gedurende ongeveer 3 minuten, totdat het mengsel lijkt op broodkruimels. Voeg de suiker, eierdooier en 30-45 ml (2-3 el) koud water toe en klop dit mengsel op snelheid 3 gedurende ongeveer 20 seconden tot een zacht deeg. Kneed het deeg voorzichtig op een met bloem bestoven werkvlak, dek het af met huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten.
Rol het deeg uit en snijd het af met een 23 cm ronde taartvorm. Prik bodem en zijkanten met een vork, dek het af met huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 190°C, gasstand 5. Bekleed het deeg met bakpapier en bakbonen. Bak het blind gedurende 15 minuten. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak verder gedurende 10 minuten. Verwijder het daarna uit de oven.
Intussen voor de vulling; voeg alle ingrediënten toe aan de kom, bevestig de ballongarde en meng op snelheid 1 gedurende ongeveer 1 minuut tot een glad mengsel onstaat. Giet het in de taartbodem.
Stel de temperatuur in op 140°C, gasstand 2 en bak 35-40 minuten, totdat de vulling gaar is. Laat afkoelen en 2 uur rusten.
Schik de aardbeien en frambozen rond de randen van de taart. Bestuif royaal met poedersuiker.

Bron

Fijne desserts

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten