1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Europese keuken
  5. Klassieke Citroentaart

Klassieke Citroentaart

  • Europees, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-09-2020

Ingrediënten 6 personen


Voor het deeg:
175 g bloem
snufje zout
75 g boter, in blokjes gesneden
25 g basterdsuiker
1 eierdooier

Voor de vulling:
2 eieren, losgeklopt
1 eierdooier
75 g basterdsuiker
sap van 3 citroenen
schil van 1 citroen


Verder heb je nodig


Keukenrobot


Klassieke Citroentaart
Klassieke Citroentaart

Citroentaart is mijn favoriete taart en doet mij terugdenken aan de zomervakantie wanneer mijn moeder de tijd had om samen met mij te bakken. Om het werk te vergemakkelijken gebruikten we een Kitchenaid keukenrobot.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor het deeg: voeg de bloem, zout en boter toe aan de kom, bevestig de K-klopper en klop het mengsel op snelheid 1 gedurende ongeveer 3 minuten, totdat het mengsel lijkt op broodkruimels. Voeg de suiker, eierdooier en 30-45 ml (2-3 el) koud water toe en klop dit mengsel op snelheid 3 gedurende ongeveer 20 seconden tot een zacht deeg. Kneed het deeg voorzichtig op een met bloem bestoven werkvlak, dek het af met huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten.
Rol het deeg uit en snijd het af met een 23 cm ronde taartvorm. Prik bodem en zijkanten met een vork, dek het af met huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 190°C, gasstand 5. Bekleed het deeg met bakpapier en bakbonen. Bak het blind gedurende 15 minuten. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak verder gedurende 10 minuten. Verwijder het daarna uit de oven.
Intussen voor de vulling; voeg alle ingrediënten toe aan de kom, bevestig de ballongarde en meng op snelheid 1 gedurende ongeveer 1 minuut tot een glad mengsel onstaat. Giet het in de taartbodem.
Stel de temperatuur in op 140°C, gasstand 2 en bak 35-40 minuten, totdat de vulling gaar is. Laat afkoelen en 2 uur rusten.
Schik de aardbeien en frambozen rond de randen van de taart. Bestuif royaal met poedersuiker.

Bron

Fijne desserts



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van CharlieYoung


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van CharlieYoung
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top