Taquitos van portobello, spinazie Peer met en geitenkaas

  • Mexicaans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-09-2020
  • Taquitos van portobello, spinazie Peer met en geitenkaas

    Taquitos van portobello, spinazie Peer met en geitenkaas

    Taquitos van portobello, spinazie Peer met en geitenkaas

Een taquito, tacos dorados, opgerolde taco of flauta is een Mexicaans gerecht dat typisch bestaat uit een kleine opgerolde tortilla die vulling bevat, inclusief rundvlees, kaas of kip. De gevulde tortilla wordt vervolgens knapperig of gefrituurd.  De  Taquito van dit recept is  een veggie , maar daarom zeker en vast niet minder lekker .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 portobello's
8 tortilla's
200 gram spinazie
200 gram geitenkaas (zachte)
20 gram geitenkaas (harde, geraspt)
120 gram ricotta
1 sjalot (gesnipperd)
2 lookteentjes (geperst)
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
2 theelepels tijm (gedroogde)
1⁄2 theelepel chilipoeder
2 eetlepels bieslook (fijngehakte)
olijfolie
arachideolie
peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
zeef

Bereidingswijze

Maak de portobello's schoon en snij fijn. Fruit het sjalotje met de look in olijfolie glazig. Voeg de fijngesneden portobello, de gedroogde tijm en chilipoeder toe en roerbak 4 minuten. Blancheer ondertussen de spinazie 2 minuten in kokend gezouten water. Giet door een zeef en spoel onder koud water. Knijp er al het vocht uit en snij klein. Meng onder de portobello. Schep er ook de peterselie onder en kruid met peper en zout.

Meng de ricotta onder de zachte geitenkaas en schep er het portobellospinaziemengsel onder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Schep telkens 2 eetlepels op elke tortilla en rol stevig op. Bak de taquitos in hete arachideolie goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Schik ze op een schaal en werk af met de bieslook. Rasp er de harde geitenkaas over.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten