1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Europese keuken
  5. Garnalen
  6. cocktailsaus 2.0 met vers gepelde garnalen

cocktailsaus 2.0 met vers gepelde garnalen

  • Europees, Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-09-2020

Ingrediënten 2 personen


6 el. Kewpie mayonaise
1 1/2e el. smokey bbq saus
1 1/2e el. room, niet geklopt en zonder suiker
1 tl. gerookt paprika poeder
1 el. zoete sherry
2 tl. cognac
paar druppels worcestersause
750 gram ongepelde garnalen
mooi glas wijn voor tijdens het pellen


Verder heb je nodig


Krant
je handen
kommetje
lepel
amuse lepels , schaaltjes


cocktailsaus 2.0 met vers gepelde garnalen
cocktailsaus 2.0 met vers gepelde garnalen
cocktailsaus 2.0 met vers gepelde garnalen
cocktailsaus 2.0 met vers gepelde garnalen

Vers en zelf gepeld , ik durf te wedden dat heel veel mensen de smaak niet eens kunnen waarderen omdat ze de bakjes uit de super zijn gewend.
de smaak is gewoon anders en veel sterker daarom ook een saus die echt echt anders is dan wat ook uit een flesje.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de sherry en cognac samen met het parika poeder in een glas , roer even door en laat half uurtje staan.
pel ondertussen de garnalen , dat lijkt moeilijker dan het is , knikje in de staart , knikje bij de kop , trek zachtjes uit elkaar en klaar, als je eenmaal de slag hebt gaat het rap , zoniet neem een slok wijn .
meng de mayo met de bbq saus , en de rest behalve de slagroom , voeg sherry megsel toe en roer goed , dan de room en zet koud/koel half uurtje voor opdienen eruit ,
meng een paar lepels met de garnalen , en dien op als 1 haps hapje

Serveertip

Je kunt het prima gebruiken voor een garnalen cocktail , maar past ook prima bij rood vlees en kip , dus een win win win saus, voorgerecht , gourmet, fondeu etc,



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top