Eiwitrijke gemberkoekjes zonder meel

  • Europees, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-09-2020
  • Eiwitrijke gemberkoekjes zonder meel

    Eiwitrijke gemberkoekjes zonder meel

    Eiwitrijke gemberkoekjes zonder meel

Gemberkoekjes zonder meel? Ja, je leest het goed! Ook tijdens de Kerstdagen kun je gezond eten op tafel zetten. Eiwitrijke gemberkoekjes zonder meel zitten boordevol eiwitten, zijn gezond en eenvoudig te maken en smaken bovendien overheerlijk. Deze eiwitrijke gemberboekjes zijn gemaakt van amandelmeel en eiwitpoeder en zijn onweerstaanbaar zacht. Probeer ze zelf en ontdek dat gezond bakken met Kerstmis heel makkelijk kan zijn! :-)Gemberkoekjes zijn een onmisbaar onderdeel van Kerstmis. Alleen al het bereiden ervan is een groot plezier voor iedereen. Kinderen vinden het maar al te leuk om te helpen bij het bakproces. Zodra de onweerstaanbare geur zich verspreidt door je huis, weet je dat het Kerst is. Het is heerlijk om uren bezig te zijn met het versieren van de koekjes en het trotse gevoel dat volgt wanneer je de prachtig versierde gemberkoekjes op tafel zet, is geweldig. Dat alles hoort gewoon bij de feestdagen. Stel je eens voor hoe je gasten zullen reageren wanneer je ze vertelt dat deze kleine kunstwerkjes ook nog eens gezonde, glutenvrije en eiwitrijke Kerstkoekjes zijn. Bovendien kun je ervan genieten zonder schuldgevoel. Dat is pas echt een magische Kerst, nietwaar?Amandelmeel is perfect voor dit recept. Je kunt het kopen, maar het is ook makkelijk thuis te maken door amandelen simpelweg te vermalen tot fijne meel. Deze gezonde gemberkoekjes kun je bereiden met eiwitpoeder, maar ook zonder. Laat de stress over de aankomende feestdagen los en probeer deze gezonde variant op de gemberkoekjes. Het is immers niet nodig om aan te komen tijdens de winter.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
140 gram amandelmeel (of fijngemalen amandelen)
140 gram eiwitpoeder - zonder smaak of met vanillesmaak (je kunt eiwitpoeder ook vervangen door 140 gram amandelmeel)
eiwit van 2 eieren
50 ml gesmolten kokosolie
65 ml honing
80 gram gedroogde dadels (of rozijnen)
20 gram kruidenmix voor gemberkoekjes
2 gram bakpoeder of zuiveringszout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng amandelmeel, eiwitpoeder, dadels (of rozijnen), bakpoeder en kruidenmix voor gemberkoekjes in een keukenmachine.

Zodra het mengsel een vaste structuur heeft gekregen, voeg je alle overige ingrediënten toe. Meng alles nog eens goed door elkaar, totdat het een fijn deeg is geworden.

Leg het deeg tussen twee bakpapiertjes en rol het vervolgens totdat het de gewenste dikte heeft gekregen. Hoe dunner het deeg, hoe knapperiger de gemberkoekjes. Is het deeg wat dikker, dan zullen de koekjes wat zachter worden.

Leg het opgerolde deeg gedurende 20 minuten in een vriezer, of gedurende 2 uur in een koelkast.

Druk vervolgens vormpjes uit het deeg en leg die op een bakplaat met wat bakpapier. Bak de koekjes goudbruin op 150 graden Celsius gedurende 15 - 20 minuten met eiwitpoeder, of gedurende 20 - 25 minuten zonder eiwitpoeder.

Let erop dat de koekjes tijdens het bakken niet aanbranden. Haal ze uit de oven zodra ze bruin worden.

Nadat ze zijn afgekoeld kun je de koekjes versieren zoals je wilt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten