Frisse tomatensalade met een restje taugé
- Multi-cultureel, Bijgerecht
- 0-10 min.
In onze supermarkt wordt alleen taugé verkocht in een verpakking van 150 gram en meer. Dat is dus meestal te veel voor ons tweetjes. Toen ik de tomaten uit de koelkast haalde viel mijn oog op dat restje taugé. En zo bedacht ik ter plekke om dat restje in de tomatensalade te verwerken. Aangezien ik taugé al heb verwerkt met komkommer , eens met spinazie en zelfs al eens met sperziebonen en met een uitsmijter. Waarom ook niet eens met tomaat?
https://www.smulweb.nl/recepten/1481297/Gezonde-uitsmijter-met-veel-groente-en-spekjes
Ingrediënten 2 recipe.people
1/2 rode ui gesnipperd2 trostomaten in partjes
1 el olijfolie
2-3 el witte balsamicoazijn
peper naar smaak
1 el vers gesnipperde bieslook
1 el vers gesnipperde bladpeterselie.
kneepje agave siroop
75 gram taugé heet afgespoeld en koud gespoeld
Benodigdheden
Snijplank, mes, komBereidingswijze
Klop een dressing van de balsamicoazijn, olijfolie , peper , zout naar smaak en een kneepje agavesiroop.
Werk de tomaatpartjes , taugé, gesnipperde rode ui, bladpeterselie en de bieslook door elkaar. Giet er de dressing over en hussel voorzichtig door elkaar. Laat even intrekken en proef en voeg zo nodig nog peper en zout toe.