1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. Ajam Nanas snel, gemakkelijk en heerlijk Indisch gerecht.

Ajam Nanas snel, gemakkelijk en heerlijk Indisch gerecht.

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-09-2020

Ingrediënten 4 personen


3 sjlotten in stukken
3 teen knoflook in stukken
1 rode peper ( al dan niet met zaadjes) in stukken
1 theelepel gemberpoeder ( djahé)
1 theelepel korianderpoeder ( ketoembar)
600 gram kippendij in hapklare blokjes
1 blikje ananas op sap uitgelekt in stukjes
75 ml ketjap
75 ml warm water


Verder heb je nodig


Staafmixer, pan of wok


Ajam Nanas snel, gemakkelijk en heerlijk Indisch gerecht.

Veel van Smaakmenutie en een beetje van mezelf.

Veel van Smaakmenutie en een beetje van mezelf.
Ajam Nanas snel, gemakkelijk en heerlijk Indisch gerecht.
Ajam Nanas  snel, gemakkelijk en heerlijk Indisch gerecht.
Ajam Nanas snel, gemakkelijk en heerlijk Indisch gerecht.
Ajam Nanas  snel, gemakkelijk en heerlijk Indisch gerecht.
Ajam Nanas snel, gemakkelijk en heerlijk Indisch gerecht.
Ajam Nanas  snel, gemakkelijk en heerlijk Indisch gerecht.
Ajam Nanas snel, gemakkelijk en heerlijk Indisch gerecht.
Ajam Nanas  snel, gemakkelijk en heerlijk Indisch gerecht.
Ajam Nanas snel, gemakkelijk en heerlijk Indisch gerecht.
Ajam Nanas  snel, gemakkelijk en heerlijk Indisch gerecht.
Ajam Nanas snel, gemakkelijk en heerlijk Indisch gerecht.
Ajam Nanas  snel, gemakkelijk en heerlijk Indisch gerecht.

Wij zijn dol op dit soort stoofjes en ze staan dan ook regelmatig op het menu. Gemaakt voor 4 personen en een hoeveelheid voor 2 personen gaat de vriezer in. Lekker makkelijk voor  als je eens wat minder tijd, zin , of inspiratie hebt Zo werd dit gerecht een gerecht van veel Smaakmenutie met een b-tje van mezelf.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal een boemboe met de staafmixer van de sjalot, knoflook, rode peper, gemberpoeder en korianderpoeder.

Bak in wat hete olie de stukjes kippendij aan. Voeg na enkele minuten ook de boemboe toe en fruit deze even mee. Voeg dan voor de saus de ketjap en het water toe en roer alles goed om. Laat dit geheel ongeveer 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen zodat de saus kan indikken. Roer de laatste 10 minuten van de prutteltijd de ananasblokjes erdoor.

Serveer dit gerecht met rijst, sperzieboontjes of peultjes en eventueel wat extra stukjes ananas.

Bron

Smaakmenutie eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top