1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Forel tartaar 

Forel tartaar 

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-09-2020

Ingrediënten 4 personen


350 gram gerookte forel

1 kleine stengel bleekselderij

1/2 Granny smith appel

paar takjes verse bieslook

1 theelepel mierikswortel

100 ml crème fraîche

1 eetlepel citroensap

1 theelepel appelstroop

sla

zout en peper

olijfolie



Forel tartaar 
Forel tartaar 
Forel tartaar 

https://chivanne.nl/forel-tartaar/

https://chivanne.nl/forel-tartaar/
Forel tartaar 
Forel tartaar 

Een feestelijk voorgerecht hoef je niet te bewaren tot de feestdagen! 

https://chivanne.nl/forel-tartaar/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze



Snijd de forel in kleine stukjes en doe ze in een kom. Was en schil de bleekselderij, snij hem in de lengte doormidden en vervolgens in kleine stukjes. Schil de appel en snij in kleine blokjes. Voeg de bleekselderij en appel aan de kom toe en meng er 1 eetlepel citroensap doorheen. De andere helft van de appel kun je insmeren met citroensap en zo in de koelkast bewaren om later te eten.

Meng in een kommetje de crème fraîche, mierikswortel, appelstroop, peper en zout en eventueel een eetlepel water om de saus wat dunner te maken. Hak de bieslook fijn en voeg toe. Meng de saus door de forel.

Gebruik een kookring om de forel tartaar mooi over 4 borden te verdelen maar je kunt het ook bijvoorbeeld in een wijnglas serveren of een leuk kommetje.

Maak de tartaar af met was sla, de binnenste gele blaadjes van de bleekselderij, sprietjes bieslook en een paar druppels olijfolie.

Serveertip



Dit voorgerecht is lekker met meerzaden stokbrood en kruidenroomkaas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top