1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Perenjam met kaneel

Perenjam met kaneel

  • , Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-09-2020

Ingrediënten 1 personen


- 1 ½ kilo peren, bijvoorbeeld Conference (ongeschild gewogen)
- 500 gram geleisuiker speciaal
- kaneelstokje
- 150 ml (of iets meer) zoete witte wijn bijvoorbeeld Spätlese
- 1 citroen, sap en rasp



Perenjam met kaneel
Perenjam met kaneel
Perenjam met kaneel
Perenjam met kaneel
Perenjam met kaneel
Perenjam met kaneel
Perenjam met kaneel
Perenjam met kaneel

Elk seizoen zijn eigen jam en dus gebruik ik nu peren om jam van te maken.
Door toevoeging van een kaneelstokje, citroen en een glas zoete witte wijn krijg je een heerlijke perenjam. Weer eens wat anders dan anders.
Hou er rekening mee dat deze jam wat langer moet koken dan de gebruikelijk jams van zacht fruit. Je kunt op het laatst (voordat je de suiker erbij doet) even meehelpen door met een stamppotstamper de massa fijn te stampen. Als je het liever heel fijn hebt kun je beter de staafmixer gebruiken.

TIP: Het komt weleens voor dat de deksels niet meteen "klikken"  als ik de jampotten omdraai. Ik zet ze dan vaak een tijdje in de koelkast en als ik ze er dan later weer uithaal zijn ze altijd vacuüm.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine stukjes.
- Doe ze in een ruime pan en voeg de wijn, kaneelstok, citroensap en rasp toe. Kook dit ongeveer 20 minuten (voeg indien nodig nog een beetje water of wijn toe )tot de peren gaar genoeg zijn en stamp ze tot moes.
- Voeg de suiker toe en kook het geheel nog enkele minuten zodat de suiker goed kan oplossen.
- Vul de goed schoongemaakte (heet sodawater of vaatwasser) potten tot net onder de rand, liefst met behulp van een trechter zodat de randen goed schoon blijven.
- Draai de potten goed dicht en zet ze 5-10 minuten op de kop.
- Daarna zet je de potten weer recht en pas als ze volledig afgekoeld zijn zul je merken dat de jam pas stevig wordt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top