
6 kerstomaatjes heel fijn gesneden
1 ruime eetlepel gesnipperde rode ui
sap en rasp van een 1/2 limoen
mespuntje sambal
peper en zout naar smaak
2 takjes koriander fijn gesnipperd
12 cocktailgarnalen met staart
4 mooie korianderblaadjes ter garnering
Rasp, 4 glaasjes, snijplank en mes
Deze amuse , speciaal klaargemaakt voor mijn zus en haar man, wetende , dat ze beiden dol zijn op garnalen. Snel klaar en erg lekker. Geproefd aan de salsa. Deze salsa is ook prima te gebruiken bij de borrel als dip voor tortillachips.
Meng de fijngesneden tomaatjes met het sap en rasp van de limoen ,de sambal, gehakte koriander en de rode ui.
Strooi er naar smaak peper en zout over en roer alles even goed om.
Laat 5 minuutjes intrekken.
Vul 4 amuseglaasjes met de salsa.
Hang 3 cocktailgarnalen over de rand en werk af met een blaadje verse koriander.
Gebruik de salsa in een iets grotere hoeveelheid en met meer sambal als dip bij tortillachips.
Boekje "Uit 'Glaasje. eigen tekst en foto's