1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Mexicaanse keuken
  5. Uit 'n glaasje. Cocktailgarnalen met pittige tomatensalsa.

Uit 'n glaasje. Cocktailgarnalen met pittige tomatensalsa.

  • Mexicaans, Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-09-2020

Ingrediënten 4 personen


6 kerstomaatjes heel fijn gesneden
1 ruime eetlepel gesnipperde rode ui
sap en rasp van een 1/2 limoen
mespuntje sambal
peper en zout naar smaak
2 takjes koriander fijn gesnipperd
12 cocktailgarnalen met staart
4 mooie korianderblaadjes ter garnering


Verder heb je nodig


Rasp, 4 glaasjes, snijplank en mes


Uit 'n glaasje. Cocktailgarnalen met pittige tomatensalsa.
Uit 'n glaasje. Cocktailgarnalen met pittige tomatensalsa.
Uit 'n glaasje. Cocktailgarnalen met pittige tomatensalsa.
Uit 'n glaasje. Cocktailgarnalen met pittige tomatensalsa.
Uit 'n glaasje. Cocktailgarnalen met pittige tomatensalsa.
Uit 'n glaasje. Cocktailgarnalen met pittige tomatensalsa.

Deze amuse , speciaal klaargemaakt voor mijn zus en haar man, wetende , dat ze beiden dol zijn op garnalen. Snel klaar en erg lekker. Geproefd aan de salsa. Deze salsa is ook prima te gebruiken bij de borrel als dip voor tortillachips. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de fijngesneden tomaatjes met het sap en rasp van de limoen ,de sambal, gehakte koriander en de rode ui.
Strooi er naar smaak peper en zout over en roer alles even goed om.


Laat 5 minuutjes intrekken.

Vul 4 amuseglaasjes met de salsa.
Hang 3 cocktailgarnalen over de rand en werk af met een blaadje verse koriander.

Serveertip

Gebruik de salsa in een iets grotere hoeveelheid en met meer sambal als dip bij tortillachips.

Bron

Boekje "Uit 'Glaasje. eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top