1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Veggie dumplings

Veggie dumplings

  • Aziatisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-09-2020

Ingrediënten 4 personen


Voor de vulling :
200 gram champignons (Parijse, in kleine blokjes)
200 gram erwtjes (diepvries)
2 lente-uitjes (fijngesnipperd)
1 centimeter gember (geraspt)
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel sojasaus (+ extra om te serveren)
zonnebloemolie

Voor het deeg :
150 gram bloem
100 milliliter water (warm)
zout



Veggie dumplings
Veggie dumplings

Het beste van streetfood, maar dan veggie style. Laat je niet afschrikken door hoe mooi ze eruit zien, deze dumplings zijn verrassend eenvoudig om te maken. Zo bestaat het deeg enkel uit bloem, zout en water. Zeker proberen, dus!  Ook lekker als pittige snack .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Meng een snufje zout onder de bloem en giet er het water bij.
-Kneed tot een glad deeg.
-Rol er een bol van en wikkel in vershoudfolie.
-Laat 20 minuten op kamertemperatuur rusten.

-Bak de lente-uitjes en gember glazig in de sesamolie. Voeg de champignons en erwtjes toe en bak 5 minuten mee. Giet er de sojasaus bij en schep om.

-Verdeel het deeg in bolletjes (4 per persoon) rol uit tot dunne ronde velletjes.
-Neem een velletje en schep er een eetlepel vulling op.
-Maak de randen vochtig met wat water.
-Vouw het vel dubbel en maak de bovenkant dicht door steeds een stukje dubbel terug te slaan en dicht te vouwen.

-Bak de dumplings 2 minuten in hete olie totdat de onderkant goudbruin is. Giet er een scheutje water bij, zet het deksel op de pan en laat de dumplings 8 minuten stomen.
-Serveer met wat extra sojasaus.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top