1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. Krokante zalm met een frisse couscoussalade

Krokante zalm met een frisse couscoussalade

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-09-2020

Ingrediënten 4 personen


70 gram boter (gesmolten)
3 eetlepels witte wijnazijn
120 gram pecannoten
300 gram couscous
3 eetlepels honing
1 eetlepel mosterd
120 gram panko
4 zalm (filets)
1 citroen (in partjes)
1⁄2 komkommer
1 rode paprika
1 bosje munt
1 rode ui
1 theelepel lookpoeder
olijfolie
peper
zout



Krokante zalm met een frisse couscoussalade
Krokante zalm met een frisse couscoussalade

Lekker , makkelijk en snel klaar 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Hak de noten fijn en meng onder de panko.
-Meng 2 el van de gesmolten boter met de honing en de mosterd.

-Leg de zalmfilets in een ovenschaal en kruid met peper en zout.
-Bestrijk de vis met het honing-mosterdmengsel.
-Bestrooi met de noten en duw zachtjes in de vis.
-Druppel er de rest van de boter over en zet 12 minuten in de oven.

-Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking.

-Snipper de rode ui.
-Snij de komkommer en paprika in blokjes.
-Snij de munt fijn.
-Roer de couscous los met een vork.
-Schep er de ui, komkommer,paprika, munt, witte wijnazijn, lookpoeder en een scheutje olijfolie onder.

Serveer bij de zalm en geef er partjes citroen bij.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top