1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Couscous
  6. Herfstig pompoenstoofje met kippendij en couscous van Project Gezond.

Herfstig pompoenstoofje met kippendij en couscous van Project Gezond.

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-09-2020

Ingrediënten 2 personen


150 gr kippendijfilet in blokjes van 1 cm
1 tl ras el hanout kruiden( ik heb meer gebruikt) ( na proeven)
120 gr couscous
1 kippenbouillonblokje met minder zout
2 uien gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
300 gr pompoenblokjes
2 tomaten kern verwijderd en in blokjes
20 gr rozijnen in heet water geweld
5 gr koriander klein gesneden ( ik heb bladpeterselie gebruikt)
optioneel: citroen(sap)


Verder heb je nodig


Grote pan, snijplank mes. pan voor de couscous


Herfstig pompoenstoofje met kippendij en couscous van Project Gezond.
Herfstig pompoenstoofje met kippendij en couscous van Project Gezond.
Herfstig pompoenstoofje met kippendij en couscous van Project Gezond.
Herfstig pompoenstoofje met kippendij en couscous van Project Gezond.
Herfstig pompoenstoofje met kippendij en couscous van Project Gezond.
Herfstig pompoenstoofje met kippendij en couscous van Project Gezond.
Herfstig pompoenstoofje met kippendij en couscous van Project Gezond.
Herfstig pompoenstoofje met kippendij en couscous van Project Gezond.
Herfstig pompoenstoofje met kippendij en couscous van Project Gezond.
Herfstig pompoenstoofje met kippendij en couscous van Project Gezond.

Een heerlijk,  eerlijk gerecht van Project Gezond met per portie slechts Kcal 498. Het gerecht staat in 30 minuten op tafel en het stoofje is goed om alvast vooraf te bereiden. Zo krijgen de smaken kans om in te trekken. Op het laatst hoef je slechts de stoof te verwarmen en de couscous te bereiden.

https://www.projectgezond.nl/pompoenstoof-met-kip-en-couscous/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Marineer de blokjes kippendij in 1-2 el olie en de ras el hanout kruiden.

Maak de hapjespan flink heet en roerbak de kip blokjes in enkele minuten rondom mooi bruin.
Haal ze uit de pan en dek ze af onder aluminium folie.

Voeg 1 el olie toe aan de pan waarin de kip blokjes zijn gebakken en fruit de ui en de knoflook enkele minuten aan. Voeg dan de pompoenblokjes toe en bak deze enkele minuten mee. Dan gaan de tomatenblokjes erbij. Zet het deksel op de pan en stoof dit geheel 20 minuten. Voeg de laatste 5 minuten van de stooftijd de kippenblokjes toe.
Bereid ondertussen de couscous volgens de beschrijving op de verpakking , maar gebruik de kippenbouillon i.p.v water. Maak iets meer bouillon aan dan nodig om dadelijk een scheutje aan de stoof toe te voegen.

Roer de rozijnen en de gesnipperde koriander ( peterselie) door de couscous.

Serveer de stoof op de couscous met eventueel een partje citroen en wat peterselie en geniet ervan.

Bron

Project gezond eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top