2 eetlepels zonnebloemolie
1 lente-uitje, in kleine ringetjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels sambal oelek
2 eetlepels ketjap Manis
Sap van een halve citroen
3 of 4 gerookte makreelfilets
Optie 1
300 gram rijst
1 pot atjar tjampoer
1 zak kroepoek
Optie 2
Aardappelpuree voor 3 personen
Koekenpan+deksel
Theelepels
Eetlepels
Snijplank
Mesje
Optioneel citruspers
Pan of waterkoker voor bereiding rijst/aardappelpuree
Via een ruilhoek had ik ooit een indisch en vele andere receptenboeken gekregen. Dit was toch echt wel het recept dat er uit sprong. Dus met mijn verjaardag dit leuke recept toch geprobeerd. Helaas was ik niet helemaal tevreden over het recept toen we het probeerde dus heb ik het recept op meerdere punten aangepast.
Wij eten dit zelf met aardappelpuree en het is echt mijn favoriet! Dit wordt sindsdien jaarlijks gemaakt met mijn verjaardag
1. Bereid de rijst/aardappelpuree volgens de verpakking
2. Snijdt de ui, knoflook en citroen(doormidden)
3. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten
4. Voeg de sambal, ketjap en citroen/limoensap toe en bak nog 2 minuten mee op lage stand
5. Leg de makreelfilets in de saus en wentel een paar keer om
6. Leg de deksel op de pan en laat het 5-8 minuten stoven
7. Serveer met rijst, atjar en kroepoek of aardappelpuree
Meng het restant van de marinade door de aardappelpuree voor extra kruidige aardappelpuree