1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Quiche
  6. " Quichekeurig " een kip-kerrie quiche met puntpaprika en prei.

" Quichekeurig " een kip-kerrie quiche met puntpaprika en prei.

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-09-2020

Ingrediënten 4 personen


4-5 plakjes hartig taartdeeg ontdooid
2 eetlepels paneermeel
1 puntpaprika in blokjes
1 kleine prei in halve ringetjes
300-350 gram kipfilet in blokjes
200 gram crème fraîche
4 eitjes ( m)
quichevorm ingevet
zout en peper naar smaak
3 -4 theelepels kerriepoeder


Verder heb je nodig


Quichevorm, pan, snijplank en mes


" Quichekeurig " een kip-kerrie quiche met puntpaprika en prei.
" Quichekeurig " een kip-kerrie quiche met puntpaprika en prei.
" Quichekeurig " een kip-kerrie quiche met puntpaprika en prei.
" Quichekeurig " een kip-kerrie quiche met puntpaprika en prei.
" Quichekeurig " een kip-kerrie quiche met puntpaprika en prei.
" Quichekeurig " een kip-kerrie quiche met puntpaprika en prei.
" Quichekeurig " een kip-kerrie quiche met puntpaprika en prei.
" Quichekeurig " een kip-kerrie quiche met puntpaprika en prei.
" Quichekeurig " een kip-kerrie quiche met puntpaprika en prei.

Weer thuis.....  en daar is dan ook  mijn vriend De OVEN. Deze vriend mis ik wel heel erg als we met de camper reizen. Meteen maar gaan uitproberen of ie het nog wel doet
Deze quiche was verrukkelijk. We smullen immers graag van de combinatie kip en kerrie... echt een gouden duo.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de kipfiletblokjes in een scheutje vloeibaar bakproduct kort lichtbruin aan.
Haal ze uit de pan en zet even apart.

Smoor de puntpaprika blokjes en de prei enkele minuten in het overgebleven bakvet.

Verdeel het hartig taartdeeg over de quichevorm . Prik er wat gaatjes in met een vork en bestrooi de bodem met het paneermeel.
Verdeel de kipblokjes en de groente over de bodem.

Klop de eieren, crème fraîche, peper en zout en de kerrie goed door elkaar en giet dit mengsel over de vulling.

Bak de quiche in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven in 30-35 minuten gaar. Bestrooi eventueel vlak voor het serveren met wat ringetjes bosui of gesnipperde peterselie.

Serveertip

Serveer eventueel met een lichte salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top