Rogmaïs koek/ oliebollen koek
- Portugees, Brood
- 60-120 min.
Zelf bedacht. Ik eet dit meestal met ons gezin als lunch.
Het proeft een beetje naar olie nollen maar dan lekkerder.
Ingrediënten 5 personen
1 soep kommetje roggemeel1 soep kommetje maïsmeel
2 eetlepels casave meel
JE KUNT OOK GEWONE MEEL OF GLUTENVRIJ MEEL GEBRUIKEN
1/2 soep kommetje havervlokken
1 soep kommetje rozijnen
2 bekers water
2 theelepels Himalaya zout
Olie
Pitten/ zaden (zonnebloempitten zijn het lekkerst)
Banaan kan ook lekker erdoorheen zijn
Benodigdheden
Koekenpan met deksel
Bord
Beslag kom
Lepel
Bereidingswijze
HET BESLAG MAKEN:
Doe al het meel in de beslag kom.
Doe het water erbij en roer alles goed door totdat het een mooi stevig mengsel is, als het te stevig is doe er dan nog wat water bij.
Doe de rozijnen en havervlokken erin en roer het er goed doorheen.
Doe het zout erdoor heen.
De banaan moet je prakken en dan door het beslag heen roeren.
HET BAKKEN:
Doe een scheutje olie in de koekenpan niet te veel anders word de koek te vet.
Doe 1 schep beslag in de koekenpan.
Strijk het uit met de lepel totdat het op een pannenkoeken lijkt maar dan niet waterig. Als de koek niet groot genoeg is doe nog 1 schep erbij en strijkhet weer uit.
Doe de zaden/ pitten over de koek.
Zet het gas aan op middel hoog vuur ongeveer.
Doe de deksel over de koekenpan.
Als de koek aan de bovenkant er droog uit ziet draai hem dan om.
Snijd de koek als je hem om hebt gedraait in acht pizza punten en zet het vuur laag.
Wacht ongeveer 1 minuut en leg de koek dan op het bord.
Leg de bovenkant de kant waar de zaden/ potten zitten omhoog.
Doe dit steeds opnieuw totdat het beslag op is
Veel eet plezier en eet smakelijk
Serveertip
Pindakaas is hier erg lekker op
Chocolade pasta is hier ook erg lekker op