Flatbread met erwtenpesto

  • Fusion, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-09-2020
  • Flatbread met erwtenpesto

    Flatbread met erwtenpesto

    Flatbread met erwtenpesto

  • Flatbread met erwtenpesto

    Flatbread met erwtenpesto

    Flatbread met erwtenpesto

  • Flatbread met erwtenpesto

    Flatbread met erwtenpesto

    Flatbread met erwtenpesto

Je kunt dit gerecht als lichte en gezonde lunch of diner eten maar ook bij een borrel serveren! Het is zo'n lekker en gezellig knoeigerecht, probeer hem eens!

https://chivanne.nl/flatbread-met-erwtenpesto/

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
flatbread (vers of afbak, laatste vaak bij het Oosterse schap in de supermarkt)

500 gram diepvrieserwten

2 handenvol verse munt (30 gram)

100 gram gebrande en gezouten cashewnoten

75 gram Pecorino Romano (of andere harde kaas)

2 tenen knoflook

120 ml extra vierge olijfolie

1 eetlepel citroensap

1 bakje cottage cheese (hüttenkäse)

kiemen of tuinkers

paprikapoeder

peper en zout

rijstolie of arachideolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Bereidingswijze



Kook de erwten in gezouten water in 4 minuten gaar. Giet af in een vergiet en koel ze onder de stromende kraan.

Doe ¾ van de erwten, 2 handenvol verse munt, 100 gram cashewnoten, 75 gram geraspte Pecorino Romano, 2 gepelde tenen knoflook, 120 ml extra vierge olijfolie en 1 eetlepel citroensap in de kom van je staafmixer. Mix tot een gladde emulsie en breng op smaak met peper. Zout is waarschijnlijk niet nodig door de zoute kaas en cashewnoten. Proef en voeg evenuteel wat meer olie en/of citroensap toe. Hij blijft dik en niet zo dun en vloeibaar als "normale" pesto. Zet afgedekt in de koelkast.

Verwarm een grillpan en vet hem met behulp van een keukenrolpapier in met rijstolie of arachideolie (verbrand minder snel). Vet hem na het draaien weer in. Grill de flatbreads aan beide kanten totdat ze wat geblakerd zijn. Je kunt ze helpen door met een spatel erop te duwen. Flatbread wordt gauw krokant dus niet te lang maar ik vind het zelf persoonlijk niet erg als de krokant zijn en breken met eten.

Leg de flatbreads op een schaal en serveer ze door ze zelf al te beleggen of zet de ingrediënten op tafel en laat iedereen ze zelf naar wens beleggen. Je maakt ze door de te bestrijken met de erwtenpesto, er wat hele erwten over te strooien, een flinke dot cottage cheese, wat paprikapoeder en de kiemen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten