PARMEZAANPUREE MET GEBAKKEN OESTERZWAMMEN EN GEITENKAAS
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 23-09-2020
Veggie delight! Deze heerlijke smeuïge aardappelpuree met parmezaan, lekker krokant gebakken oesterzwammen en frisse, zachte geitenkaas om het af te werken. Lekker winters en toch vegetarisch, het kan!
Ingrediënten 2 personen
500 g bloemige aardappelen250 g oesterzwammen
10 g bladpeterselie
30 g parmezaan
100 g geitenkaas
30 g zonnebloempitten
2 el boter
3 el melk
snufje nootmuskaat
peper en zout
Bereidingswijze
-Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
-Scheur de oesterzwammen in reepjes. Hak de bladpeterselie fijn.
-Verhit de helft van de boter in een antikleefpan en voeg de oesterzwammen toe. Roerbak voor 5 minuten tot de paddenstoelen goudbruin zijn.
-Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, parmezaan, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
-Schep de puree op borden en verdeel er de gebakken oesterzwammen over.
-Verkruimel er de geitenkaas over.
-Strooi er de fijngesneden bladpeterselie en zonnebloempitten over en serveer.
Bron
15gram
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties