
240 g linguine
1 pompoen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 takjes salie
3 el parmezaanschilfers
200 ml room
2 kl olijfolie
peper en zout
200 g spek, in blokjes
Bakplaat-bakpapier
Een heerlijke variatie op pasta carbonara, met blokjes geroosterde pompoen erbij. Een echte herfst-versie van deze pasta!
-Kook de linguine beetgaar in 8 minuten in gezouten water.
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Schil en snij de pompoen in blokjes van 1 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de blokjes pompoen op. Pluk de blaadjes salie en leg ze er ook bij. Besprenkel met 1 koffielepel olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
-Bak de knoflook samen met de spekblokjes in 1 koffielepel olijfolie.
-Schenk de room bij de spekblokjes en laat kort inkoken. Giet de linguine af, maar hou wat van het kookvocht bij.
-Roer de linguine door de hamblokjes en sojaroom en voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe om een vloeiende saus te bekomen.
-Roer er ook de geroosterde pompoenblokjes door.
-Breng op smaak met peper en zout en werk af met de parmezaanschilfers en salieblaadjes.
15gram
Riniblan 22-10-2020
Marc... Thanks! Binnenkort staat hij op het menu.
marcdepester 18-10-2020
rini, een kleine pompoen is meer dan genoeg circa 700 g
Riniblan 18-10-2020
Lijkt me leuk om een keer te proberen, alleen één pompoen is een ruim begrip. Wat voor pompoen heeft u gebruikt en hoe zwaar ongeveer? (1kg?)