1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pompoen
  6. PASTA CARBONARA MET GEROOSTERDE POMPOEN

PASTA CARBONARA MET GEROOSTERDE POMPOEN

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-09-2020

Ingrediënten 4 personen


240 g linguine
1 pompoen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 takjes salie
3 el parmezaanschilfers
200 ml room
2 kl olijfolie
peper en zout
200 g spek, in blokjes


Verder heb je nodig


Bakplaat-bakpapier


PASTA CARBONARA MET GEROOSTERDE POMPOEN
PASTA CARBONARA MET GEROOSTERDE POMPOEN

Een heerlijke variatie op pasta carbonara, met blokjes geroosterde pompoen erbij. Een echte herfst-versie van deze pasta!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de linguine beetgaar in 8 minuten in gezouten water.
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Schil en snij de pompoen in blokjes van 1 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de blokjes pompoen op. Pluk de blaadjes salie en leg ze er ook bij. Besprenkel met 1 koffielepel olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
-Bak de knoflook samen met de spekblokjes in 1 koffielepel olijfolie.
-Schenk de room bij de spekblokjes en laat kort inkoken. Giet de linguine af, maar hou wat van het kookvocht bij.
-Roer de linguine door de hamblokjes en sojaroom en voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe om een vloeiende saus te bekomen.
-Roer er ook de geroosterde pompoenblokjes door.
-Breng op smaak met peper en zout en werk af met de parmezaanschilfers en salieblaadjes.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top