1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Pilav met kip en perzik

Pilav met kip en perzik

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-09-2020

Ingrediënten 4 personen


300 gram rijst
300 gram kipfilet (in blokjes)
2 paprika's in rood en geel in reepjes
70 gram tomatenpuree
1 blik halve perziken op lichte siroop (uit blik) (420 gram)
2 teentjes knoflook
1 ui
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel ketjap (zoet)
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel kaneel
olie, peper en zout


Verder heb je nodig


Hapjes pan


Deze pilav met kip en perzik maak ik al sinds mijn tijd op de huishoudschool, al waar ik hem voor het eerst mocht proeven tijdens kookles, sinds dien staat deze favoriet in mijn kookschrift en is nog steeds erg geliefd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst met een bouillonblokje ik gebruik de kip
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook.
Voeg dan de paprika,kaneel,peper en zout toe en bak dit even kort.
voeg dan de paprika toe en bak deze even mee.
Daarna voeg je de tomatenpuree toe en bak je dit ook even kort mee.
als laatste voeg je de de blokjes kip toe en bak dit tot de kip gaar is.
Snijd ondertussen de halve perziken in partjes en voeg eerst alleen het sap van de perziken toe aan de kip.
Daarbij doe je 2 eetlepels chilisaus en 1 eetlepel zoete ketjap.
Voeg tot slot de perziken toe

Serveertip

Serveer met de rijst. en eventueel een lekkere salade, je kunt bij een pittige versie sambal toevoegen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baksels74


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baksels74
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top