1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Romige stamppot rauwe witlof met appel ei en katenspek

Romige stamppot rauwe witlof met appel ei en katenspek

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-09-2020

Ingrediënten 2 personen


500 gram kruimig kokende aardappelen
Scheutje melk
1 eetlepel roomboter
3 stronken witlof , in smalle reepjes
2 hard gekookte eieren, in kleine stukjes
1 Elstar appel, in hele kleine blokjes
1 klein sjalotje, gesnipperd
Plm. 50 gram katenspek in smalle reepjes
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel milde mosterd
Peper, zout, nootmuskaat


Verder heb je nodig


Pan voor de aardappelen


Lekker romig stamppotje door toevoeging van mayonaise en mosterd
Lekker romig stamppotje door toevoeging van mayonaise en mosterd

Zo'n lekker romig stampotje smaakt in elke jaargetijde. De woitlof en de stukjes appel zorgen voor een lekkere beet. De mayonaise en de mosterd voor het romige. De katenspek voor een beetje pittig en de eieren en de aardappelen vullen het geheel tot een heel lekker stampotje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat ze goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper.
Maak van de aardappelen een luchtige puree met wat warme melk en een eetlepel roomboter.
Roer de reepjes witlof, stukjes hardgekookte eieren, blokjes appel en katenspek door de aardappelpuree.
Maak alles op smaak met peper, zout, nootmuskaat, mosterd en mayonaise.
Warm de stamppot al omscheppend op, op een lage warmtebron.

Serveertip

Lekker met een balletje gehakt of een biefstukje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top