boontjesschotel

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-09-2020

een recept die je prima al een dag van te voren kunt maken, afgedekt in de koelkast kunt zetten en de volgende dag zo de oven kunt inschuiven, ideaal voor een drukke dag.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram groene snijbonen
500 gram rundergehakt
2 uien gesnippperd
2 knoflook fijngehakt
1 rode paprika in stukjes
kruiden:
1/2 thl chilipoeder
1 thl komijn
1/2 thl kaneelpoeder
300 gram gezeefde tomaten
1 el tomatenpuree
1 kilo kruimelige aardappelen geschild
150 gram kaas.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal en pannen

Bereidingswijze

kook de aardappelen in water en zout in ca 20 min gaar.
kook de snijbonen in 8 min gaar met wat zout.
stamp de aardappelen samen met de melk en roomboter tot een puree
verhit olie in de koekenpan en bak hier in het gehakt rul
voeg ui, knoflook en paprika toe en bak dit ca 3min.
schep de chilipoeder, de komijn de kaneel door het gehakt en bak nog 1 min.
voeg de tomaten puree en de gezeefde tomaten toe en stoof het gehakt zo even 3 min.

verwarm de oven op 170 graden
schep eerst wat puree in de schaal
verdeel hierop het gehakt en daarove de snijbonen, vervolgens de rest van de puree er over verdelen
en afmaken met kaas.
bak ca 30 min.

Bron

jumbo magazine

Serveertip

lekker met frisse salade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten