1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. boontjesschotel

boontjesschotel

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-09-2020

Ingrediënten 4 personen


500 gram groene snijbonen
500 gram rundergehakt
2 uien gesnippperd
2 knoflook fijngehakt
1 rode paprika in stukjes
kruiden:
1/2 thl chilipoeder
1 thl komijn
1/2 thl kaneelpoeder
300 gram gezeefde tomaten
1 el tomatenpuree
1 kilo kruimelige aardappelen geschild
150 gram kaas.


Verder heb je nodig


Ovenschaal en pannen


Een recept die je prima al een dag van te voren kunt maken, afgedekt in de koelkast kunt zetten en de volgende dag zo de oven kunt inschuiven, ideaal voor een drukke dag.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in water en zout in ca 20 min gaar.
kook de snijbonen in 8 min gaar met wat zout.
stamp de aardappelen samen met de melk en roomboter tot een puree
verhit olie in de koekenpan en bak hier in het gehakt rul
voeg ui, knoflook en paprika toe en bak dit ca 3min.
schep de chilipoeder, de komijn de kaneel door het gehakt en bak nog 1 min.
voeg de tomaten puree en de gezeefde tomaten toe en stoof het gehakt zo even 3 min.

verwarm de oven op 170 graden
schep eerst wat puree in de schaal
verdeel hierop het gehakt en daarove de snijbonen, vervolgens de rest van de puree er over verdelen
en afmaken met kaas.
bak ca 30 min.

Serveertip

Lekker met frisse salade

Bron

Jumbo magazine



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baksels74


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baksels74
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top