Vispannetje met zeebaars, zalm, sint-jakobsvruchten en garnalenbisque

  • Frans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Vispannetje met zeebaars, zalm, sint-jakobsvruchten en garnalenbisque

    Vispannetje met zeebaars, zalm, sint-jakobsvruchten en garnalenbisque

    Vispannetje met zeebaars, zalm, sint-jakobsvruchten en garnalenbisque

=18pxEen heerlijk en verfijnd vispannetje uit de oven , dat hemels smaakt !  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de saus :
300 g garnalen (ongepelde)
1 ui
1 selder stengel
1 wortel
1 knoflook teentje
25 cl room
10 cl droge witte wijn
scheut cognac
1 el tomatenpuree
1 kippenbouillonblokje
cayennepeper
1 tijm takje
1 laurierblaadje
boter
peper en zout
Voor het vispannetje :
zeebaars 350 g
zalm 400 g
sint-jakobsvruchten 12
wortelen 4
witloof 600 g
geraspte kaas 150 g
suiker 1 tl
nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR DE GARNALENBISQUE

1 Pel de garnalen en hou de koppen apart voor de saus. Pel de ui, spoel de selderij en schil de wortel. Snij de groenten in blokjes en stoof ze aan met een klontje boter en tomatenpuree. Kruid met cayennepeper. Pel en pers de knoflook en voeg samen met de garnalenkoppen toe aan de groenten. Blus met 1 dl witte wijn en een klein scheutje cognac. Laat de alcohol goed verdampen.
2 Voeg nu 600 ml water toe samen met het kippenbouillonblokje, de tijm en het laurierblad. Laat 25 min zachtjes koken. Giet de bouillon door een zeef in een andere pan en duw met een pollepel het vocht goed uit de garnalenkoppen. Laat de saus goed inkoken tot ze een volle smaak krijgt. Voeg dan de room toe en laat opnieuw inkoken tot de gewenste dikte en smaak. Kruid met peper en zout.
VOOR HET VISPANNETJE

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen en spoel het witloof. Snij de groenten in fijne reepjes. Bak ze in een goede klont boter met een koffielepel suiker tot ze zacht en lichtjes gekaramelliseerd zijn. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
BEREIDING

1 Leg de groenten in een ovenschaal. Snij de vis in stukken van vijf centimeter en leg samen met de sint-jakobsvruchten op de groenten. Kruid met peper en zout. Overgiet met de garnalenbisque en bestrooi met de gemalen kaas. Zet 25 à 30 minuten in de oven. Werk af met verse garnalen. Serveer met aardappelpuree of kroketjes.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten